Trinus VR doesn't work on the Motorola Razr D3

Trinus Forum Forums Troubleshooting Trinus VR doesn't work on the Motorola Razr D3

Tagged: 

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #6555
    Avatarmarcos42563
    Participant

    This Sunday I bought myself a plastic Google cardboard headset for my new Razr phone and was eager to play around with it experimenting new things. I decided to start trying out ways to get my phone to work with my computer games in VR, so I went to the Play Store and tested both KinoVR and TrinusVR. KinoVR wouldn’t open, so after a few hours of trying to fix it I gave up and tried Trinus out. At first it seemed simple, just set the things on the computer set some other things on the phone, plug it to the PC through my USB cable, turn tethering on and bam it should work. But no, it didn’t. Whenever I turned on the lens and pressed start on my computer the phone screen simply went black with a glitched out upper-left corner. When I turned it off the screen worked again, except after a small seemingly random amount of seconds it simply freezes, flashing between two frames. If that wasn’t enough, whenever I opened it after restarting my phone and tried to turn USB tethering on, it played the Motorola start-up animation and mirrored my touch input, sometimes glitching out and pressing all over my screen.

    So I borrowed my mom’s Lenovo phone. With it I managed to get the lens to work and got a perfect framerate and resolution. But I still had no control over the camera while using the device.

    I also got a DLL error when I first tried to run the program. Basically it tried running a so called TVRHook_x64.DLL on my 32 bit system. What I did to fix it was clone the x86 version and rename it x64, replacing the DLL.

    #6556
    Avatarpoiuytrewq4645
    Participant

    first I don’t think you can use the camera with trinus (as of now) and the screen flicking might be caused by your phone’s screen being too high of a resolution for your computer to handle

    #6564
    Avatarmarcos42563
    Participant

    My phone is old, I doubt the resolution is anything to be worried about. Anyways I got the movement to work on my phone, basically what I did was set the sensor mode to B and adjust all the settings on the streamer. However, I’m now getting a very crappy 240p YT video quality, and even after setting the compression to minimum, putting the image scale to ultra and running the game on 1024×768 instead of whatever I tried before it still didn’t change anything, unlike the tests on my mother’s phone, where the quality was perfect. And yes, I did set the performance on the app to quality. Along with that I’m also facing an eventual immersion breaking 90 degrees snap to either the right or the left. Fast head movements also seem to glitch out but I’m sure that’s a problem with my lack of a gyroscope, and not necessarily the app itself.

    #6567
    Avatarmarcos42563
    Participant

    By the way, I was adressing the game’s first person view when I mentioned the camera, not the phone’s camera. Lol.

    #6568
    Avatarmarcos42563
    Participant

    Finally got it to work. That took way longer than it should. Apparently the compression slider is inverted, the larger it’s value, the smaller the compression. Confusing as fuck. I’ll leave my config file here along with my app configurations if anyone else has this much trouble getting it to work.

    default.cfg:
    {"settingsVersion":"0","videoPortTextBox":"7777","sensorPortTextBox":"5555","hotspotSsidTextBox":"trinus","hotspotPwdTextBox":"mypassword","forcedIPCheckBox":"0","forcedIPTextBox":"","fake3DComboBox":"1","fakeRollCheckBox":"1","motionBoostCheckBox":"1","qualityComboBox":"6","fastScalingCheckBox":"1","dynamicQualityCheckBox":"0","compressionTrackBar":"7","dynamicCompressionQualityCheckBox":"0","captureModeComboBoxV2":"0","captureCursorCheckBox":"0","maxFrameRateTextBox":"30","headmountComboBox":"18","sensorTypeComboBox":"8","trackIRFixCheckBox":"0","leftActionButton":"{\"actionName\":\"Delete\",\"deviceId\":\"keyboard\"}","ignoreActionButton":"{\"actionName\":\"Delete\",\"deviceId\":\"keyboard\"}","rightActionButton":"{\"actionName\":\"Delete\",\"deviceId\":\"keyboard\"}","sensorResetActionButton":"{\"actionName\":\"Delete\",\"deviceId\":\"keyboard\"}","orderYawComboBox":"0","orderPitchComboBox":"1","orderRollComboBox":"2","predictiveTrackBar":"2","scaleX":"141928","scaleY":"225000","scaleInX":"2530000","scaleInY":"1980000","screenCenterX":"515000","screenCenterY":"485000","lensCenterX":"451325","lensCenterY":"500000","warpX":"2300000","warpY":"220000","warpZ":"240000","warpW":"0","absScaleX":"1000","absScaleY":"1000","absScaleInX":"900","absScaleInY":"900","absScreenCenterX":"460","absScreenCenterY":"500","absLensCenterX":"500","absLensCenterY":"500","absWarpX":"940","absWarpY":"640","absWarpZ":"50","absWarpW":"0","absChroma":"250","absIpd":"440","scaleYawTrackBar":"20","scalePitchTrackBar":"20","scaleRollTrackBar":"20","invertYawCheckBox":"0","invertPitchCheckBox":"0","invertRollCheckBox":"0","previewCheckBox":"0","scaleXTrackBar":"1","scaleYTrackBar":"1","scaleZTrackBar":"1","positionPluginNameComboBox":"0","borderFixLeftTrackBar":"0","borderFixRightTrackBar":"0","borderFixTopTrackBar":"0","borderFixBottomTrackBar":"0","zoomTrackBar":"100","zoomCenterPivotCheckBox":"1","wifiHotspotCheckBox":"0","simpleMode":"0","deadZoneTrackBar":"0","dpiFixCheckBox":"1","precisionMouseCheckBox":"0","queueFramesCheckBox":"0","bruteCheckCheckBox":"0","nvidiaOptimizedCheckBox":"0","lowColorButton":"#000000","highColorButton":"buttonface","steamVRSourceCheckBox":"0","leftTriggerComboBox":"NONE","centerTriggerComboBox":"NONE","rightTriggerComboBox":"NONE","useMoonlightCheckBox":"0","brightnessTrackBar":"771","contrastTrackBar":"1000","nsdCheckCheckBox":"0"}

    App Configs:
    Sensor Mode B – Lens Off – Performance Speed – Buffering On

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.